mrt 20

Nieuw!! StickX-Browser op USB-stick

Ik wil jullie graag attenderen op de door mijn broer R. Holtkamp ontwikkelde “StickX-Browser op USB-stick”.

Zie hiervoor zijn website http://stickx.eu/

StickX

Een korte omschrijving (ook van het inmiddels gelanceerde tweede product):

–          De “StickX-Browser op USB-stick”

Door deze USB-stick aan te sluiten op een al draaiende Windows computer (met of zonder administrator rechten, 32- of 64 bit), verschijnt er een virtuele computer op het scherm met daarin een volledig onafhankelijk functionerende internetbrowser. Hiermee wordt de installatie voorkomen (op de computer én op de USB-stick zelf) van computervirussen en malware. Vooral heimelijk op de computer geïnstalleerde malware is verantwoordelijk voor het niet merkbaar doorsluizen van vertrouwelijke informatie naar hackers.

Waar je ook bent – thuis, op het werk of op vakantie – internetbankieren wordt zo een stuk veiliger. Nog een voorbeeld: als alle kantoormedewerkers voortaan met deze stick internetten, zal ook de bedrijfsserver niet zo snel meer door virussen of malware worden geteisterd (wordt de systeembeheerder heel blij van J). Van de internetactiviteiten is na het gebruik trouwens niets meer te zien; niet op de computer en evenmin op de stick!

–          De “Linux Mint op USB-stick”

Door de PC op te starten vanaf deze USB-stick, maak je kennis met het – volledige door ons al op USB-stick geïnstalleerde – besturingssysteem Linux Mint 16 Mate (Nederlandse versie). Met dit volledige besturingssysteem aan je sleutelhanger beschikt je voortaan overal over je (geëncrypte) bestanden en alle nodige software om te kunnen surfen op het web, e-mailen, kantoorwerkzaamheden te verrichten of multi-media te bekijken, te beluisteren of te bewerken!

Start de PC niet meer op, maar draait de harde schijf nog wel? Met deze stick ziet de ‘Linux-verkenner’ gewoon de harde schijf(en) en kun je in ieder geval alle bestanden veilig stellen door ze te kopiëren naar een externe schijf (er zijn al portable 1TB USB-stations voor rond de € 60,-). Of je repareert net zo eenvoudig – met één van de virusscanners – een door virus gecrasht systeem. Alleen daarvoor al is het fijn om deze stick in huis te hebben.

Super handig kijk snel op  http://stickx.eu/